Метро – не казино

На сесії Київради в черговий раз ухвалено рішення про неприпустимість оренди приміщень у метрополітені для організації ігрових салонів чи розміщення ігрових автоматів. Попередню ухвалу було прийнято ще торік, але договори оренди діють і понині. Заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий зазначив, що ігрових автоматів у Києві вже більше, ніж хлібних магазинів.

До бюджету додали залишки

За рахунок фінансових залишків міського і районних бюджетів минулого року ухвалено збільшити доходи і видатки міського бюджету на 2006 рік майже на 258 млн. грн.. За повідомленням голови постійної комісії Київради з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Володимира Присяжнюка, це дало змогу виділити 10 млн. грн. на придбання інтерактивних дошок для шкіл, 500 тис. грн. на комп’ютеризацію шкільних бібліотек, 20 млн. на ремонт місць громадського користування в школах. Додатково виділено 5,8 млн. грн. на медикаменти для пацієнтів-пільговиків лікувальних установ, 70 млн. – на забезпечення лікарень автономними генераторами електрики, 10 млн. – на ремонт лікувальних установ, 12 млн. – на програму «Цукровий діабет». На 14,6 млн. грн. збільшено витрати на придбання спецтехніки для прибирання міжквартальних територій, додаткових 15 млн. – на встановлення металевих дверей з кодовими замками в будинках, де не передбачено приміщень для консьєржів.

Поштові скриньки замінять

Під час сесії Київради міський голова Олександр Омельченко дав вказівку розробити розпорядження, за яким усі пошкоджені поштові скриньки в під`їздах житлових будинків буде замінено. Відповідальним за підготовку розпорядження призначено заступника голови КМДА з питань житлово-комунального комплексу Івана Данькевича.

Щодо Русанівських садів поставлено крапку

За повідомленням Київського міського голови, всі необхідні документи підписано і конфліктну ситуацію з Русанівськими садами повністю розв’язано. Олександр Омельченко зазначив також, що на розробку проектної документації для будівництва захисної греблі в урочищі Горбачиха, де для переселення дач відведено ділянки, виділено 1 млн. гривень.

На оновлення ліфтів

Депутати ухвалили зміни до бюджету міста, згідно з якими додатково виділено 84,2 млн. грн. на фінансування програми реконструкції і оновлення ліфтового господарства. Основні обсяги робіт мають бути завершені до 1 листопада 2006 року. У деяких будинках проведуть реконструкцію або часткову заміну механізмів, а в деяких установлять нове устаткування. За розрахунками комунальників, замінити необхідно близько 2 тисяч ліфтів.