Майкл Джордан проти київських «вовків»

Опонент українського чемпіона – німецька «Енергі»

Баскетбольний клуб «Київ», який минулого року завоював срібні відзнаки чемпіонських перегонів під егідою ФІБА, став учасником стикових двобоїв Кубка Європи й цього сезону. Нагадаємо, що на шляху до чвертьфіналу наші земляки випередили й минулорічного переможця – російське «Динамо» із Санкт-Петербурга. На черзі – німецький клуб «Енергі», лідером якого вважається Майкл Джордан.

Але не поспішайте хвилюватися, панове: мова не про славнозвісного гросмейстера НБА – лише про його повного однофамільця. «Німецький» Майкл Джордан грає в обороні разом із співвітчизником Іммануелем Макілроєм і, за свідченням очевидців, є насправді грізним опонентом для будь-кого з європейських баскетболістів. Окрім американського дуету, виокремлюються в команді Кельна й троє наступальних гравців: сербський форвард Александр Наджфей та його німецький колега за амплуа Адемола Окулайя, до речі, один з найкращих у країні, а також польський центровий Марцин Гортат.

«Енергі» фінішувала другою в доволі складній другораундовій групі, до складу якої входили ще й грецький «Маруссі», російське «Динамо» з Підмосков\'я та італійський «Канту». Німці програли лише два матчі з шести. Однак остання невдача – 55:57 проти греків у гостях, виявилася вирішальною в остаточному розподілі турнірних місць: першим фінішував «Маруссі».

Але й ця обставина німців не засмутила: змагатися в чвертьфіналі за будь-яких обставин непросто – що проти українського, що проти російського клубу (другими в «нашій» групі фінішували баскетболісти Санкт-Петербурга). Та й досвіду «Енергі» не позичати: попри «юний вік» – заснована вона чотири роки тому, бундеслігівська команда вже володіє національним кубком і «бронзою» національної проби, а також тричі поспіль змагалася за Кубок УЛЕБ, про що «Київ» хіба що мріє. З-поміж інших цікавинок європерегонів маємо виокремити такі: троє з восьми чвертьфіналістів – представники Росії; найкращий з україно-німецького дуету змагатиметься в напівфіналі з переможцем пари «Маруссі» – «Динамо»; фаворитами протилежного квартету напівфіналістів вважаються російські «Хімки» та іспанський «Хувентуд»; європейський «фінал чотирьох» відбудеться 7-9 квітня на майданчику одного з напівфіналістів.