Бога Муругана обсипали квітами

У малазійській столиці біля підніжжя найвідомішого індуїстського храму в районі Бату Кейвз у присутності ста тисяч глядачів і представників Книги рекордів Гіннесса урочисто відкрили найбільшу в світі релігійну скульптуру – уособлення індуїстського бога Муругана.

Висота вкритої золотою фарбою статуї – 42,7 метра. Її обсипали пелюстками квітів із вертольотів, що кружляли у вечірнім небі Куала-Лумпура, святкову атмосферу доповнював оркестр народної музики.

На виготовлення пішли 1550 кубічних метрів бетону, 250 тонн сталевих балок і понад 300 літрів імпортованої із сусіднього Таїланду золотої фарби. Над її створенням протягом трьох років працювало 15 індійських скульпторів, які спеціально приїхали до Малайзії, а також 15 місцевих художників і архітекторів.

Щодня храм відвідують до тисячі осіб, переважно іноземні туристи. Господарі сподіваються, що поява унікального витвору залучить ще більше відвідувачів, зокрема, і з-за кордону. До речі, статую бога Муругана вже занесено до національної Книги рекордів.