Туман, бульки і «червоний» уряд

Якщо вірити комуністам, то наша держава ось-ось скотиться в прірву. Економіка падає, у владі – криза, ростуть ціни, відвернулася Росія. На носі ще й посівна... Принаймні днями таку не вельми приємну картину намалював лідер КПУ Петро Симоненко.

Хто ж виведе країну зі складної ситуації? У Петра Миколайовича напоготові й відповідь – звісно ж, лише компартія. Комуністи пропонують сформувати перед виборами уряд народної довіри. Мовляв, нинішні посадовці з Кабінету Міністрів займаються передвиборною агітацією, тому треба ж комусь рятувати Україну. І ліві вирішили взяти на себе цю відповідальну місію. Бо, мовляв, помаранчевий туман розсіявся, біло-блакитні бульки полопались, то ж знову прийшов час «червоних».

Представники КПУ вже й проект відповідної угоди підготували й пообіцяли розіслати його всім фракціям Верховної Ради (зокрема й пропрезидентським). Не біда, що нова Конституція забороняє парламенту формувати уряд до виборів. Мимоволі згадується вислів: «Конституция существует для заграницы», який агенти КДБ полюбляли повторювати політв’язням. Невже нинішні ленінці також дотримуються подібних поглядів?..

Склад майбутнього «народного» уряду чи свої кандидатури на посади міністрів Петро Симоненко не оприлюднив. Не назвав перший комуніст України й основних своїх союзників.

Пан Симоненко малює і подальші свої плани. Уряд народної довіри – крок на шляху до ліквідації посади президента. Буцімто державою повинен керувати лише парламент, тобто «Вся влада – радам!». Інакше нинішній глава держави незабаром перетвориться або на диктатора, або на маріонетку олігархів. Останні, у свою чергу, вже давно створили якусь таємничу п’яту колону (не ту, промосковську, до якої належать комуністи, а праву). І ці сили, за словами Симоненка, чекають не дочекаються, щоб продати Україну міжнародним корпораціям.

Тим часом комуністи продовжують шукати в Україні все нові й нові загрози. Наша держава начебто дестабілізує  міжнародну ситуацію й скоро може взагалі зникнути із карти світу. Виявляється, ми давно нелегально торгуємо зброєю, продаємо жінок і дітей. Погіршився стан довкілля: Петро Симоненко не оминув і Чорнобильську аварію, забув лише сказати, що трапилась вона у часи, коли при владі були його ідейні попередники.

Мало того, представники КПУ бачать ворожі сили не лише в нашій країні, а й поза її межами. Саме антикомуністи нібито провели через Парламентську асамблею Ради Європи резолюцію, яка засуджує комуністичні режими. Петро Симоненко вбачає в цьому рішенні ознаки кризи капіталістичної системи. Бачте, підлі буржуї зляться, що рейтинг лівої ідеології не знижується, а тому й ухвалюють провокаційні рішення.

До речі, про рейтинги. Компартія сподівається отримати щонайменше 20 відсотків голосів на виборах. Хоча жодне соціологічне дослідження не прогнозує їй і половини бажаного результату. Так що з довірою в потенційного «уряду народної довіри» поки далеко не все гаразд.