Морози «відключили» бювети

Овсій Рафаїлович КЕРНОЗЕНКО із Подільського району поскаржився на те, що бювет поблизу його будинку на вулиці Білицькій під час сильних морозів справно напував водою всіх бажаючих, а нині, коли на вулиці плюсова температура, він чомусь замерз. Додзвонитися за телефоном, указаним на табличці, йому та іншим мешканцям будинку не вдалося. Чергового ж Подільської райдержадміністрації громадяни повідомили ще тиждень тому, але досі ніхто з ремонтників до бювету так і не навідався. Така скарга, на жаль, не поодинока. З подібними до редакції звернулися й з інших районів столиці.

За роз’ясненням ми звернулися до начальника дільниці бюветів ВАТ «Київводоканал» Миколи Федоровича СКЛЯРА, який повідомив, що, на жаль, будівельники не всіх бюветів припускали зниження температури до понад 20 градусів і в результаті – промерзання ґрунту на 1,5 метра, як це сталося нині. Тому понад 50 бюветів у місті через низькі температури перестали працювати. Ситуацію ускладнено ще й тим, що колонки продовжують виходити з ладу. Бо в той час, коли на поверхні вже плюсові температури, ґрунт тільки починає відтавати й «заморожує» труби, по яких до бюветів надходить вода. Зараз дві бригади постійно задіяно на ремонтних роботах. Щодня їм удається ремонтувати по п’ять-шість бюветів. Але роботи, на жаль, ускладнюються тим, що здебільшого доводиться замінювати всю арматуру, яка в результаті «замерзання» вийшла з ладу. Тому доведеться трохи потерпіти незручності, за які ВАТ «Київводоканал» просить вибачення у киян.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.