Блокування – запорука перемоги

Представники Народного союзу «Наша Україна» уклали з Народним рухом України угоду про блокування на виборах до Київської міської та районних рад. Остаточно вони узгодили всі позиції на недавній міжпартійній конференції.

Домовлялися НСНУ та НРУ в досить скромній обстановці, без зайвої помпезності та пафосних промов. Голова ради столичної організації НСНУ Микола Мартиненко пояснив, що до останнього моменту тривали переговори і формувалися виборчі списки. Адже блокування – запорука перемоги на майбутніх парламентських та місцевих виборах. У цьому випадку якраз у пригоді стане альянс молодої партії НСНУ, народженої Помаранчевою революцією, та досвідчених Руху, КУНу й УРП «Собор».

 НРУ отримав дев’яту частину місць на виборах до Київради та районних рад. Першим номером на виборах до Київради від цього блоку став ректор Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький. Далі місця посіли голова правління «Київміськбуду» Володимир Поляченко, лікар Ольга Богомолець, начальник столичного управління внутрішніх справ Віталій Ярема та голова правління «Ощадбанку» Олександр Морозов. Усі списки погоджувалися голосуванням.

«Наша Україна» розраховує щонайменше на 32-34 місця в столичній міськраді. НСНУ вже давно підтримав Олександра Омельченка як кандидата на посаду Київського міського голови. Микола Мартиненко так пояснив цей вибір: «Ми наприкінці минулого року підтримали кандидата в мери Олександра Омельченка і підписали з ним угоду. Я маю засвідчити, що ця угода публічна і відповідає програмі нашої партії». Підтвердив цей вибір і голова столичного осередку НРУ Олександр Чорноволенко, адже Рух, за його словами, також давно за Олександра Олександровича.

Міжпартійна конференція не завершилася, в ній оголосили перерву. Бо ще триває перевірка кандидатів від блоку правоохоронцями. Якщо до когось із них виникнуть певні запитання, на зборах можна буде внести зміни до виборчих списків.