Накрили наркотичне кишло

Понад 30 годин провели в засідці співробітники відділу БНОНу Подільського районного управління столичної міліції, аби спіймати на гарячому чолов’ягу, що утримував наркокишло. Разом із ним в однокімнатній «хрущовці», що на вул. Набережно-Хрещатицькій, оперативники затримали ще 8 наркоманів.

Власник помешкання – 49-річний уродженець Миколаєва, 4 рази судимий за різними статтями Кримінального кодексу. У його оселі знайдено більш як літр вже готової до вживання наркотичної речовини, яку в народі називають «ширкою».

Серед «гостей» особливу увагу привертала 28-річна жіночка. Вона каже, що працює викладачем етики та психології в одній зі столичних шкіл. Проте це їй аж ніяк не завадило 5 разів побувати на лаві підсудних. В основному – за крадіжки. Другий затриманий – житель  Оболоні. Свого часу його засудили за незаконне зберігання зброї. А загалом 4 рази відбував покарання. Третій – 38-річний громадянин, якого два роки тому умовно засудили за зберігання та вживання наркотиків. Бісівське зілля для нього – спосіб  життя. Своєрідний рекордсмен серед правопорушників – 64-річний чоловік, якого 10 разів судили за квартирні крадіжки. Проте на шлях виправлення, схоже, так і не став.

Під час перебування міліціонерів у кишлі мобільний телефон господаря не припиняв вигравати популярну мелодію. Це непокоїлися клієнти за… долю своєї дози.

За словами начальника Подільського БНОНу майора міліції Володимира Ніщіменка, з кожним затриманим тепер окремо працюють оперативні співробітники. Їхню подальшу долю вирішуватиме суд.