Кожній породіллі – окрему палату

Міське керівництво днями завітало до пологового будинку №4, що на вулиці Героїв Сталінграда, 16, аби ознайомитися з планами його реконструкції. Пояснення давав начальник Головного управління охорони здоров’я і медичного забезпечення КМДА Роман Макомела:

– 1994 року акушерське відділення закрили на капітальний ремонт, через три роки його відкрили. Реконструкцію першого поверху, де в обсерваційному відділенні 35 ліжок, завершено. Залишилися ще чотири поверхи. Це буде найсучасніший пологовий будинок в Україні. Проектну документацію підготують у травні, тоді ж розпочнемо роботи, розраховані на рік. Реконструкцією передбачено, що кожна породілля лежатиме в окремій палаті й матиме персональний пологовий зал. Уперше це здійснять будівельники за спеціальним проектом. Орієнтовна вартість робіт – 30 млн. грн.

До розмови долучився київський міський голова Олександр Омельченко:

– Чи буде тут автономне енергозабезпечення?– спитав він. – Адже не секрет, що в інституті Амосова двічі сталося аварійне відключення електроенергії. Коли обговорювали ситуацію по Києву в цілому, то з’ясувалося: серед усіх медичних закладів, де є операційні та реанімація, лише чотири мають гарантоване енергозабезпечення. Ми переглянули бюджет і 2 лютого на сесії Київради виділимо 74,2 мільйона гривень на забезпечення усіх медзакладів столиці автономними генераторами.