Набережно-Рибальську збудують до серпня

Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу передбачає і прокладання нових сучасних автомобільних шляхів. Панораму робіт добре видно з Володимирської гірки та оглядового майданчика, що за філармонією. Звідти відкривається картина зведення мосту через Гавань і його продовження на Рибальському півострові вздовж Дніпра.

Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Володимир Жуков розповів нам, що першу чергу автодороги Набережно-Рибальської буде здано в експлуатацію у серпні. Це ділянка 1,1 кілометра від вулиці Електриків до Московського проспекту з реконструкцією з’їздів транспортної розв’язки на перетині проспектів Московського та Героїв Сталінграда. Тут уже основні роботи завершено: побудовано підземний перехід, змонтовано 627 погонних метрів залізобетонних конструкцій набережної, очисні споруди, дорожні знаки, 2,2 кілометра зовнішнього освітлення, прокладено 1,6 кілометра водогону з діаметром труб 300 міліметрів, укладено нижні шари дорожнього покриття, завершено озеленення території. Фактично залишилося  покрити 12,8 тис. кв. м дороги асфальтобетоном і зробити розмітку. Загальна вартість робіт першої черги становить 42,9 млн. грн.

Але їхати цією ділянкою буде нікуди, доки не завершать будівництво другої черги завдовжки 1,8 кілометра – від вул. Набережно-Хрещатицької до вул.

Електриків з мостом на вході в Гавань. Роботи тут ведуться повним ходом – уже змонтовано підпірну стінку набережної і три підземні переходи, триває облаштування насипу, прокладено 400 метрів зливної каналізації тощо. Та основні роботи – це спорудження мосту через Гавань. Загальна вартість другої черги становить 389 млн. грн., з яких 160 млн. грн. піде на будівництво мосту. І коли у першому півріччі 2007 року Набережно-Рибальську буде введено в експлуатацію, автомашини вже не петлятимуть Рибальським півостровом, а прямуватимуть з Московського мосту до Набережно-Хрещатицької напряму, вздовж Дніпра.