Від смерті врятував пірует

Наслідки дорожньо-транспортної пригоди справді виглядали курйозно. На металевому бар’єрі між смугами протилежних напрямків руху зависло два автомобілі. Особливо «зручно» вмостився «Москвич» – усі його чотири колеса зависли в повітрі. Опорою був той самий бар’єр, на який авто лягло днищем. Водій «ДЕУ» виявився менш вправнішим – його легковик заскочив на розділювальний паркан лише одним колесом.

Зіткнення сталося на шляхопроводі поблизу станції метро «Святошин» о 8-ій годині ранку. Як повідомили у відділі профілактики столичного управління ДАІ, попередньо встановлено, що автомобіль «Москвич» рухався проспектом Перемоги в напрямку Кільцевої дороги. Можливо, через слизьку дорогу, легковик почало заносити і розвернуло впоперек дороги. У бік авто вдарився автомобіль «ДЕУ-Ланос». «Москвича» почало виносити на зустрічну смугу. Утім, його водієві вдалося підправити траєкторію руху і автомобіль «вистрибнув» на розділювальний бар’єр. Слідом за своїм колегою-автолюбителем цей майже цирковий трюк «намагався» повторити й інший учасник ДТП. Однак, як зазначалося вище, менш вдало.

Як стверджують очевидці, дорожньо-транспортна пригода мала б набагато трагічніші наслідки, коли б водій «Москвича» не скерував своє авто на бар’єр, а вискочив на зустрічну смугу – у напрямку центру автомобілі рухалися суцільним потоком. Причини аварії та її винуватців встановлюють співробітники міліції. Обидва ж водії були не дуже говіркими. Водій «Москвича» лише коротко пояснив: мовляв, їхав, автомобіль занесло на слизькій дорозі і розвернуло.

Тієї ж думки дотримуються й фахівці, але з одним нюансом – водій, найімовірніше, просто не обрав безпечної швидкості руху, адже до ДТП повз те місце проїхали сотні автомобілів. Як зазначають співробітники ДАІ, шляхопроводи за нинішніх погодних умов мають достатньо складні відрізки для руху.

Напередодні на цьому ж місці зіштовхнулися позашляховик «Лексус» та легкове авто «Хюндай». Тоді наслідки зіткнення були значно серйознішими. Пасажирка легковика загинула на місці ДТП, а його водій через тяжкі травми помер у лікарні. Тож варто ще раз нагадати, що зимова дорога вимагає від водіїв підвищеної уваги, і не лише на Святошинському шляхопроводі.