Копають і без дозволу

Під час розширеної колегії КМДА начальник Головного управління контролю за благоустроєм і зовнішнім дизайном Києва Сергій Рюмшин навів цікаву статистику.

На 18 січня у столиці зафіксовано 222 аварійні розриття із простроченим графіком відновлення благоустрою і 955 розкопувань, де виконують планові роботи з перекладання інженерних мереж, будівництва і реконструкції об’єктів міської інфраструктури. Непоодинокі випадки, коли роботи проводяться без дозволів, що призводить до негативних наслідків. Так, на проспекті Науки пошкодили силовий кабель, через що було знеструмлено житлові будинки. Пан Рюмшин назвав й інші адреси – вулиці Ризьку у Шевченківському районі, Професора Підвисоцького у Печерському, Маршала Жукова у Деснянському. І хоча випадків невідновлення благоустрою після розриття поменшало, найбільше їх залишається на прибудинкових територіях (як-от на вул. Зодчих, 40 та Академіка Палладіна, 13 у Святошинському районі, Почайнинській, 17 у Подільському, пров. Ковальський у Солом’янському). Та й проїжджим частинам дістається: повністю розрито вулицю Каменярів у Солом’янському районі, Ташкентську в Дарниці, Івана Фіалека – Товарну в приватному секторі на Печерську.

На порушників благоустрою столиці торік було оформлено 14929 приписів і складено 3129 адмінпротоколів! Найбільше незакритих аварійних ордерів у «Київенерго» – 78.