Пасажирам маршрутки пощастило

Учора, близько 9-ї години ранку в Печерському районі столиці на з’їзді з мосту Патона сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої одна особа загинула та шестеро дістали травми.

Як стало зрозуміло по приїзді на місце події, зіштовхнулися два мікроавтобуси «Мерседес» і «Баз». Останній – маршрутне таксі №422, у якому, за свідченням очевидців, було чимало пасажирів. Як повідомили співробітники ДАІ, найімовірніше, причиною зіткнення став виїзд «Мерседеса» на зустрічну смугу. Причини виникнення такої ситуації з’ясує слідство.

Медики, які прибули на місце пригоди, госпіталізували з тяжкими травмами 29-річного водія «Мерседеса» та двох його пасажирів – чоловіка і жінку. Ще один пасажир цього автомобіля загинув на місці ДТП. Пасажирам маршрутного таксі, можна сказати, пощастило – до лікарні швидкої допомоги потрапили лише водій та один пасажир. Ще одному пасажирові – 30-річному чоловікові, який дістав травму плеча, – медики надали допомогу на місці.

На думку фахівців, причин виїзду «Мерседеса» на зустрічну смугу могло бути кілька. Основна – достатньо складні погодні умови, слизька дорога.

Як повідомили у відділі профілактики столичного управління ДАІ, протягом вихідних у Києві сталося 9 дорожньо-транспортних пригод, унаслідок яких 1 особа загинула та 20 дістали травми. Сталося також 3 наїзди на пішоходів та 6 зіткнень. Співробітники державтоінспекції задокументували 228 ДТП без потерпілих.