Курс на Антарктиду

Учора знімальна група телеканалу «Інтер» вирушила до антарктичної станції «Академік Вернадський». Автор і ведучий проекту «Королівство криги» Костянтин Стогній, журналіст Михайло Дворянчук та оператор Володимир Хоменко разом із полярниками пройдуть маршрутом Київ –  острів Галендез (Антарктида).

Експедицію очікує багато пригод, одна з яких –  проходження протоки Дрейка. З давніх-давен це вважалося настільки небезпечним, що сміливцям, які зважилися на таке, надавався привілей сидіти у присутності англійської королеви. У цій місцині найпотужніша у світі течія і ні на хвилину не припиняються шторми.

Наступною захоплюючою пригодою обіцяють стати пошуки секретної нацистської «Бази 211», таємниця якої і досі хвилює людство. Телевізійники сподіваються натрапити на сліди Бормана, Мюллера, а, можливо, і Гітлера у «Колонії Дігнідад» (сучасна назва –  «Віллі Баварія») –  території поселення, розташованого в центральній частині Чилі.

На самій станції знімальна група приділить увагу дослідам, які проводитимуть українські вчені, зокрема вивченню механізмів адаптації людини до екстремальних умов Антарктиди.

Члени експедиції додому повернуться через рік, команда ж Костянтина Стогнія планує зробити це раніше.