Отримаємо по п’ять «рушників»

Результати виборів 26 березня Україна дізнається через два дні після голосування. Попередню інформацію ЦВК оприлюднить через добу. Так вважає голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович.

Причина такої неоперативності – не в продовженні часу голосування до 22 години. А передусім у великій кількості суб’єктів виборів. Їх зареєстровано нині 45 (16 партій і 19 блоків). Проте, за словами Давидовича, в бюлетені може бути більше записів: п’ять політичних сил ще судяться з ЦВК. Ярослав Давидович розгорнув зразок метрового бюлетеня на відстані розведених рук і наголосив: «Якщо стільки ж суб’єктів змагатимуться за депутатство в місцевих радах, то кожен виборець отримає на руки не менш ніж п’ять «рушників», тільки не вишитих».

Голова ЦВК рекомендує співвітчизникам уточнити свої прізвища в списках виборців, оскільки позавчора Верховна Рада відмовилася узаконити  можливість судового оскарження неточностей у цих списках у день голосування, як це було під час президентських виборів. Позовні заяви суди прийматимуть не пізніше як за дві доби до дня голосування.