Україна футбольна має гідний резерв

А Росія хоче мати повноцінний міжнародний турнір

«Шахтар-2», представляючи в російській столиці вітчизняний футбол, досяг, здавалося, неможливого: в протистоянні чемпіонам пострадянських держав юніори донецького клубу, котрі навіть в першоліговій таблиці національного чемпіонату тримаються лише в середині, пробилися до чвертьфіналу, продемонструвавши насправді гідний ігровий рівень.

Молоді гірники вибули з турніру, поступившись вірменському «П’юнику» з Єревана. Можливо, на підсумковому результаті позначилося виняткове вміння футболістів з південної Вірменії вправлятися з м’ячем на паркеті. А може, просто від українців одвернулася фортуна: за свідченням очевидців, саме наша команда вела гру, проте пропустила зовсім необов’язкові голи в контратаках опонента. До того ж за десять хвилин до фінального свистка хлопці з Донецька не реалізували пенальті…

А втім, оцінки фахівців, як і загальний аналіз турнірної боротьби на Кубкові Співдружності, ще попереду. Значно цікавішими здаються загальні коментарі до події. Наприклад, отакий. Якщо дублери (!) українського та російського чемпіонів обігрують переважну більшість суперників, які є повноцінними чемпіонами своїх країн, то навіщо й кому потрібне таке дійство?.. Як стверджують московські функціонери, не виключено, що вже наступний міжнародний турнір обмежуватися «п’ятнадцятьма республіками-сестрами» не буде. І пройде він не в січні, а в суто «футбольні» терміни. І навіть не в Білокам’яній – є й така пропозиція.

Отже, геть політиканство, панове! Нехай тріумфує Його Величність Футбол!