Бомжі гріються

Близько 15.20 до чергової частини столичних рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Златоустівській. Уже за  кілька хвилин екіпажі перших пожежних автомобілів прибули на місце. Пожежу кваліфікували достатньо високим рівнем складності.

Як повідомили в прес-службі столичних рятувальників, загоряння сталося у виробничому приміщенні, що колись належало тютюновій фабриці. Будинок планували під знесення.

– Гасити пожежу виїхали екіпажі спецавтомобілів із двох пожежних частин столиці, – каже співробітник центру пропаганди ГУМНС України в Києві Олександр Хорунжий. – Незважаючи на певні ускладнення, за 20 хвилин вогонь локалізували, а ще за 20 повністю загасили.

За висновками фахівців, епіцентром загоряння був другий поверх будівлі. Найімовірніше, причиною могли бути іскри, що потрапили в порожнини перекриття під час газозварювальних робіт. Робітники напередодні підрізали арматуру в будинку, готуючи його до зносу.

На думку пожежників, полум’я не могло завдати шкоди сусіднім будинкам, адже вони достатньо віддалені від місця пожежі.

– Перша причина, яка спала на думку фахівців, – веде далі Олександр Хорунжий, – необережне поводження з вогнем бомжів, котрі часто через холод користуються відкритим вогнем у відселених будівлях. Пожежні часто виїздять і на такі загоряння. Тому хотілося б звернутися до відповідальних осіб комунальних служб з проханням ще раз перевірити надійність замків у таких приміщеннях у своєму районі.