Українці в світі

Успіхів більше, ніж невдач

Початок тижня виявився достоту вдалим для вітчизняного спорту. Хоча й турнірних осічок, як і в житті загалом, уникнути не поталанило. Та вагомих успіхів у нас таки більше, а отже, й привід для втіхи є неабиякий.

Українські баскетболісти здобули вельми важливі перемоги в другому раунді Кубка Європи. БК «Київ» удруге в сезоні взяв гору над  чинним володарем призу – російським «Динамо» із Санкт-Петербурга. Цього разу – в надзвичайно складному і впертому протистоянні з мінімальною перевагою в рахунку – 63:61. 15 очок здобув Ніколич, 13 – Кецман і 12 – Грир, але одним із найкращих серед переможців був українець Яйло. Титулованого конкурента переміг і маріупольський «Азовмаш» – 83:75 над іспанським «Хувентудом» (19 очок – Ель-Аміна, 14– Берича, 11 – Ліщука та 10 – Скутельника). Наші повпреди відтак уже близько від омріяного чвертьфіналу.

Олена Грушина та Руслан Гончаров очолили перегони танцювальних дуетів на континентальному чемпіонаті з фігурного катання, що відбувається в Франції. І хоча вся боротьба ще попереду, приємно констатувати: наші лідери обійшли головних опонентів – литовців Дроб’язко – Ванагаса і росіян Навку – Костомарова  відповідно на чотири та шість десятих бала.

Донецький «Шахтар-2», вигравши в чемпіона Туркменії – МТТУ з Ашгабата з рахунком 5:1 (чотири м’ячі забив Селезньов), вийшов до чвертьфіналу, де вчора змагався з вірменським «П’юником». Інші чвертьфінальні пари: «Нефтчі» – «Пахтакор», «Шериф» – «Каунас» і ЦСКА (дублери) – «Металург».

Успішно провели зарубіжні спаринги й лідери вітчизняного футболу: «Динамо»  виграло  в російської «Москви» завдяки влучному «пострілу» Клебера, «Шахтар»– у «Металіста» (гол на рахунку Бєлика). Шкода, проте тяжкої травми зазнав Шовковський (зламана ключиця).

Решта пріоритетних цікавинок із світу спорту: наші на шаховому супертурнірі «Корус»: Іванчук програв Ананду й розійшовся миром із Леко, Карякін обіграв Камського й звів до нічиєї партію з Адамсом; «Сокіл» у Відкритому чемпіонаті Білорусі з хокею зміцнив  позицію лідера, взявши гору над латвійським «Металургом» – 2:1 (Наваренко, Благий); гандболісти національної команди на міжнародному турнірі в Іспанії – 24:38 з господарями, 24:30 з росіянами та 28:22  з бразильцями;  саночниця Наталя Якушенко фінішувала другою на етапі Кубка світу в Австрії; двоє українок – Федак і Кутузова – припинили виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу вже після стартового кола – поразки відповідно від росіянки Миськіної (6:7, 1:6) і француженки Луа (2:6, 0:6).