Винною може бути «зірка»

Попри постійні застереження столичного управління ДАІ їздити обережніше, для автолюбителів столиці Московський міст й надалі залишається однією з найбільш аварійно небезпечних ділянок. Цього разу учасниками дорожньо-транспортної пригоди стали три автомобілі. За кермом одного перебувала жінка.

Як повідомили у відділі профілактики столичного ДАІ, вчора близько 11.30 автомобіль «Шкода», яким керував 26-річний киянин рухався в напрямку станції метро «Петрівка» по реверсній смузі на дозволений сигнал світлофора. Раптово на цю ж смугу, але назустріч, виїхав автомобіль «Сузукі», за кермом якого була 25-річна жінка.  Причини таких її дій має з’ясувати слідство. Втім, один з очевидців – чоловік із 18-річним водійським стажем, – ледь оговтавшись від побаченого, дещо іронічно зауважив: мовляв, жінка за кермом – це як зірка  на небі: ти її бачиш, а вона тебе – ні.

– Можливо, вона поспішала, – веде далі він, – й ігноруючи правила, вирішила об’їхати достатньо щільний потік автомобілів, а може після гальмування авто просто винесло на зустрічну смугу руху.

Незважаючи на досить невисокі швидкості й спробу водія «Шкоди» загальмувати і уникнути удару, зіткнення таки сталося. Після нього авто жінки відкинуло ще лівіше, де в «Сузукі» вдарився «Фольксваген». На щастя, водій та пасажирка не потерпіли. Незначним виявився й збиток, завданий автомобілю подружжя.
– Мене врятували подушки безпеки, котрі вчасно спрацювали, – каже схвильований водій «Шкоди». – Вибравшись із машини після удару, одразу звернув увагу на даму в авто – після двох ударів її відкинуло на пасажирське сидіння. Хтось викликав «швидку» і її одразу госпіталізували.

Як стало відомо пізніше, лікарі діагностували у порушниці правил черепно-мозкову травму та струс мозку, її доставили до лікарні швидкої допомоги.
Зовсім спантеличений вигляд мав водій «Фольксвагена». В ситуації, що склалася на дорозі, чоловік не мав жодної миті для роздумів.

– Я почув звук удару, – каже він, – але навіть не встиг зрозуміти, з якого боку той пролунав, а вже перед моїм автомобілем з’явилася перешкода. Добре, що рухався з невеликою швидкістю, інакше наслідки  могли бути значно трагічнішими.