Висотного будівництва у центрі не буде

Учорашнього брифінгу заступника голови КМДА, начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Василя Присяжнюка журналісти очікували із нетерпінням.

Проте все відбувалося у звичному ключі. Така вже традиція – звітувати про зроблене і трохи – про плани на майбутнє. Тож Василь Федорович розповів про ухвалені Київрадою документи, які регулюють будівництво у столиці й мають припинити конфлікти між мешканцями міста та будівельниками. Йшлося також про освоєння промислових територій, будівництво у кварталах існуючої забудови і зведення хмарочосів. Зокрема, головний архітектор Києва заспокоїв киян, сказавши, що, в історичному центрі заборонено зведення споруд вище 67 метрів (23 поверхи). І одразу наразився на запитання «Вечірнього Києва»:

– Якщо це буде неможливим, то чому містобудівна рада буквально годину тому обговорювала пропозицію звести будинок по Хрещатику, 5, заввишки від 110 до 180 метрів?

– Поки що не йдеться про конкретну споруду, – відповів пан Присяжнюк. – Звичайно, цю вимогу буде поставлено будь-якому забудовнику. Цього року вестимуться пошуки лише архітектурного вирішення щодо будинку по Хрещатику, 5. А стосовно зведення висотних будівель у Києві, на це має бути дозвіл Міністерства будівництва, архітектури та комунального господарства України.

Про реконструкцію Європейської площі, до комплексу якої входить і будинок по Хрещатику, 5, розповімо у наступних номерах газети.