«Єдність» визначилась: Омельченко!

Наступного тижня відбудеться міжпартійна конференція суб’єктів виборчого блоку «Євген Марчук – Єдність». Готуючись до цього, Київська міська організація Української партії «Єдність» провела позачергову конференцію.

Понад двісті делегатів ще раз підтвердили своє попереднє рішення про підтримку на виборах міського голови Києва кандидатури Олександра Омельченка й запропонували так само зробити партіям Свободи й «Солідарність жінок України», що входять з «Єдністю» до виборчого блоку «Євген Марчук – Єдність». Оскільки Олександр Омельченко зголосився йти на вибори як позапартійний кандидат, то «Єдність», за словами голови її міськорганізації Валентина Дрозденка, готова виступити тією консолідуючою силою, яка закликає всі політичні сили, громадські, молодіжні, ветеранські, профспілкові, чорнобильські, освітянські організації об’єднатися навколо цього кандидата. «І це логічно, бо саме Омельченко фактично створив «Єдність», як київську партію, для захисту на політичному рівні інтересів Києва і киян. Партія усі роки не належала ні до провладної, ні до радикальної опозиції, відстоювала права столичної громади й органів місцевого самоврядування з інших регіонів», – заявив Валентин Михайлович. Він навів багато позитивних прикладів діяльності міської влади й зокрема фракції «Єдність» в Київраді. Вони очевидні для більшості незаангажованих киян.

«Узяти хоча б боротьбу за «київський мільярд», – нагадав Дрозденко. – Лише Омельченко, один із усіх мерів і керівників регіонів, принципово вдався до відстоювання прав територіальної громади». Щоби таких та інших конфліктів між місцевими й центральною владами надалі не було і запропоновано концепцію децентралізації державного управління.

«Єдність» разом із партнерами по блоку має намір створити фракції у Київраді й районних у столиці радах наступного скликання. Із пропозиціями щодо кандидатів у депутати від партії делегати вже визначилися на конференції і запропонували списки на розгляд міжпартійної конференції блоку.