З думою про Хрещатик, 36

Прогнози експертів, що у виборах міського голови Києва цього разу може взяти участь велика кількість нинішніх депутатів Верховної Ради, схоже, починають збуватися.

У неділю міськком Компартії висунув у кандидати на крісло мера столиці другого секретаря ЦК КПУ і першого віце-спікера ВР Адама Мартинюка. Учора столичний осередок НДП дав напутнє слово Валерію Пустовойтенку, а міська організація УНП відрядила на київські змагання свого лідера Валерія Асадчева.

Ще під час складання списків претендентів у парламент, ППСУ заявила про можливість висунення кандидатом у мери свого голови Олександра Зінченка. Схожа заява лунала від представників Партії захисників Вітчизни про Юрія Кармазіна. Свої амбіції давно вже не приховують парламентарії Леонід Черновецький (ХЛПУ), Володимир Бондаренко (ПРП) і Микола Томенко (БЮТ). Останній, кажуть, змінив плани. Проте хтозна. Точно відомо, що відмовився балотуватися хіба що Микола Мартиненко (НСНУ), а також Валентина Семенюк (СПУ).

У контексті столичних виборів експерти також називали прізвища Михайла Поживанова (НРУ), Василя Горбаля (ПР), Нестора шуфрича (СДПУ(о) та його однопартійця Вадима Місюри. Зокрема, Агентство моделювання ситуацій, проводячи дослідження в Києві, заносить їхні імена до списків претендентів. Зважте, що висунення кандидатів у мери лише почалося.