Забагато генералів

Здоровий глузд і реалістичність у плануванні і в підходах до подальшого розвитку Збройних сил стануть головним принципом, на якому базуватиметься діяльність органів військового управління 2006 року. Про це заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко. За його словами, перевагу буде віддано високоточній зброї, літакам, кораблям, модернізованим танкам. Є намір переглянути командирський склад: нині існує надлишок старших офіцерів, водночас чисельність лейтенантів та капітанів непропорційно мала. Через 2-3 роки піраміда офіцерського корпусу матиме нормальний вигляд.

Екс-офіцери на ярмарку вакансій

У Хмельницькому відбувся ярмарок вакансій та випуск офіцерів, котрі пройшли перенавчання в центрі перепідготовки та працевлаштування, який функціонує у рамках проектів ОБСЄ в Україні та Міноборони «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям».

60 колишніх офіцерів отримали сертифікати державного зразка та свідоцтва про набуття спеціальностей: «менеджмент підприємницької діяльності», «маркетинг на ринку товарів та послуг», «комп’ютерні технології в економічних системах», «комп’ютерні системи та мережі». Тривалість кожного курсу становила 500 годин.