Подорож до Лондона – дорога у міліцію

Співробітники карного розшуку Оболонського районного управління столичної міліції затримали 38-річну мешканку Івано-Франківська, яка підозрюється в шахрайстві. Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Людмила Скачко, жінка протягом двох місяців спромоглася обдурити чимало мешканців Оболоні.

Найдовірливішим з них вона, представляючись різними іменами, обіцяла за досить помірну ціну організувати турне до Великої Британії. Своїми клієнтами шахрайка обирала людей небідних. Входила в довіру, розповідала жертві, що в її знайомих є туристичні путівки до Лондона, вартість яких складає 300 – 500 доларів США. Подорож до туманного Альбіону коштує вдвічі більше.

Поїздка нібито планувалася на 30 грудня 2005 року – часу на обмірковування пропозиції потерпілі практично не мали. Люди чекали, але подорож відкладалася. З’ясувалося, що аферистка залишила своє тимчасове помешкання на площі Дружби народів, переховуючись од столичної міліції.

Після новорічних свят люди врешті-решт усвідомили, що їх ошукали, й почали звертатися до правоохоронців. Після тривалих пошуків жінку знайшли в тому ж Оболонському районі.

Як стало відомо під час слідства, затриману розшукують і в Івано-Франківську за шахрайство та фальсифікацію документів. Оперативники розшукують усіх, хто, можливо, впізнав аферистку, але з якихось причин не звертався до правоохоронних органів. Якщо ви стали жертвою зловмисниці, телефонуйте, будь ласка: 418-77-75 чи 418-78-73.

Сергій ВАСИЛЕНКО