Торт «Ведмедик»

Для тіста: склянка сметани, 2 склянки цукру, 0,5 ч.ложки соди, погашеної в 1 ст.ложці отцу, 50 г вершкового масла, ванільний цукор, 3 склянки борошна. Для крему: 1,5 склянки густої сметани, склянка здрібнених волоських горіхів. Для глазурі: по 4 ст.ложки молока і цукру, 3-4 ч.ложки какао поршку.

Замісити тісто, розділити його навпіл і додати в одну частину 2 ч. ложки какао-порошку. З білого і коричневого тіста розкачати по 3 коржі і випікати в змащеній маслом формі при високій (180 оС) температурі. Добре змішати компоненти крему.

Приготувати глазур: змішати всі продукти, поставити на слабкий вогонь і варити, помішуючи, до загуснення (2-3 хв.). Зняти з плити, злегка остудити, додати 50 г вершкового масла і розмішати. Готові коржі змастити кремом, скласти один на другий, чергуючи коричневі з білим так, щоб верхній корж був світлим. Злегка придавити і залишити на кілька годин. Верх і краї торта змастити глазур’ю, прикрасити половинками горіхів або мигдалем.