Колядували для храму

Вщерть заповнена зала Будинку актора неодноразово вибухала вигуком «Браво!». Бо ж талановита родина Яницьких укотре порадувала киян своїми піснями. Цього разу – благодійним концертом колядок і щедрівок «Христос народився! Славімо його!».

На сцену співаки виходили в найрізноманітнішому складі, виконуючи колядки і щедрівки соло, дуетом, тріо, квартетом, а на завершення – септетом. Адже, крім заслужених діячів мистецтв України Йосипа та Марії Яницьких, їх спів і музику підтримували сини Тарас і Роман, невістки Надія і Людмила, а також п’ятирічна онука Софійка. Кияни знають дует бандуристів Йосипа і Марії вже не одне десятиліття. Із Романом колектив перетворився на тріо, а коли бандуру взяв молодший син Тарас – на квартет. І, зрештою, долучення до мистецтва невісток і онуки призвело до створення септету.

Усім співакам дісталися квіти, а маленькій Софійці – ще й подарунки.

Присутній на концерті Верховний архієпископ і Кардинал Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар привітав усіх із святами, зазначивши, що батьки кобзарської родини носять святі імена – Марії та Йосипа. Любомир Гузар також повідомив, що отримані від благодійного концерту кошти підуть на будівництво нового храму.