Їх «хрестили» не в церкві

Ще донедавна вважалося, що найрозповсюдженіше прізвище у світі походить від професії коваля (Коваль, Коваленко, Ковальчук, Ковальов, Кузнецов, Ковальський, Шмідт, Сміт). Адже лише в США близько трьох  мільйонів Смітів, а в Англії їх 660 тисяч.

Однак це значно менше, аніж власників китайського прізвища Чан, яких у світі нараховується близько 104 мільйонів. Однак, як свідчить історія, сила не в кількості, а в організованості. Тому ще 1999 року власники найрозповсюдженішого російського прізвища об’єдналися в загальноросійську суспільно-політичну організацію «Смирнови Росії».

Україна вирішила не відставати, а тому 2004 року з’явився клуб Медофф, що об’єднує людей із прізвищем Медофф (так, саме із двома «ф»). Оскільки в Україні такого колоритного прізвища немає, то засновники клубу його «селекціонують» самотужки. Позаторік дев’ять осіб стали власниками цього прізвища, а торік – ще сім. Нам удалося проникнути на засідання цього клубу, де його члени так і не зізналися, як довго їм дозволяється жити під чужим прізвищем.


Цього разу медоффці розважалися тим, що розігрували 2006 доларів для організації зимового відпочинку. Конкурси для цього пропонувалися хоча й потішні, та непрості. По-перше, треба було прочитати під музику газетну статтю на кшталт «Середній розмір хабара в Україні становить вісім  тисяч гривень» (в реповому, рок-н-рольному і навіть оперному виконанні). Щодо танцю, то непросто було виконати мазурку під ритми, скажімо, лезгінки. Найпростішим було третє завдання: за хвилину створити певний образ завдяки перевдяганню.

Переможця визначали за кількістю срібних конкурсних шишок, які зміг зібрати кожен учасник змагання у свій мішок від не-медоффців.