Євгена Жовтяка у виборчих списках не буде

Таке рішення голова Київської обласної держадміністрації ухвалив сам.   Він був дев’ятим у  списку Української народної партії, і це місце було визначено за  результатами рейтингового опитування, проведеного в  обласних організаціях. І все ж голова адміністрації вирішив, що не братиме участі у виборах. Це його відповідь на прохання президента до всіх керівників областей  визначитися вже тепер  щодо   подальшого місця роботи.

– Це  логічний крок із боку президента, а голови обладміністрацій мають вчинити саме так, і це буде чесно. Адже якщо керівник області  у списках будь-якої політичної сили, це дає підстави людям думати, що він людина тимчасова, тож це позначиться і на його авторитеті, і на керованості областю, – каже  Євген Жовтяк.

На запитання  про те, чи  відставка кількох його колег не наштовхує  на думку, що депутатство все ж більш гарантоване і не тимчасове  місце роботи, Жовтяк відповів, що почувається доволі впевнено в своєму кріслі.  І вважає, що  в  подібних кадрових рішеннях президент  керується не настроєм, а результатами  соціально-економічного розвитку кожного регіону.  Київщина ж, яка  в рейтингу дев’яти місяців перескочила з дев’ятого місця на третє, не має намірів  пасти задніх.