Де придбати собаку-некусаку?

Проходячи повз вітрини численних магазинів, торговельних яток, крамничок, кіосків, нескладно вгадати, яка тварина буде «господарем» року, що наближається. Усі вони вщент переповнені різнокольоровими собаками.

Життя з пухнастим другом для багатьох радісне і приємне, навіть якщо цей друг – іграшковий. Тож одним із найприємніших подарунків до Нового року буде м’яка іграшка.
Цікаво, а де й за яку ціну можна придбати собаку, який не кусає (даруйте за каламбур – я не про ціни)?

Вибирати дарунок треба з фантазією, але не втрачаючи відчуття реальності. Якщо це іграшка для малюка – візьміть до уваги її вагу, адже є такі, що дитина не зможе їх зрушити з місця.

Якщо ж дарунок призначається дорослому другові, то добре було б знати про його симпатії щодо породи собак, бо навряд чи доцільно принести бульдога, тоді як він надає перевагу мініатюрній породі, приміром, чау-чау. Звичайно, дарованому коневі (читай – таксі, вівчарці чи спанієлю) в зуби не заглядають, та все одно, коли хочете зробити другові приємне, то постарайтеся. Якщо друг до того ж колекціонує кудлатих і вухатих, то варто з’ясувати, яких «експонатів» ваш собакоман ще не має. Ще один істотний фактор – ваша платоспроможність. Адже плюшеві, хутряні чи керамічні  «брати наші менші» коштують недешево.

Я почала пошуки з площі Льва Толстого. Тут суцільне розмаїття. Є собаки, які співають, освідчуються в коханні, гавкають. Є собаки-скарбнички, собаки-свічки. Пластик, скло, плюш, дерево, кераміка – усе оживає в руках майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Приблизно такий же асортимент пропонують на Контрактовій площі. Тут я побачила собаку з кісточкою в зубах, із табличкою, на якій побажання успіху. Завітала й на Андріївський узвіз.

Асортимент сувенірних символів прийдешнього року вражає. Ціни – також. Щоправда, вони все-таки коливаються від 2 гривень (скажімо, за брелок до ключів) і до сум із тризначних чисел.

Світлана КУСАКІНА