На що здатна фракція Київради

Про це йшла мова на вчорашній прес-конференції, мета якої – прозвітувати перед киянами за зроблене фракцією «Єдності» у Київраді. Було повідомлено, що Київський міський голова 28 грудня видав розпорядження про створення Інституту Генерального плану розвитку Києва.

Цього тривалий час вимагала фракція «Єдність» і нарешті домоглася: було враховано її пропозиції у врегулюванні питання містобудування і землекористування. Адже досі діяв так званий «Інститут Генерального плану» у форматі дочірнього підприємства акціонерного товариства. Тобто приватна структура. Ось і виходило, що інвестори отримували омріяні столичні землі без врахування потреб міста і його жителів.

Лідер фракції, заступник голови постійної комісії з питань містобудування та архітектури Володимир Головач сказав, що його колеги ініціювали ухвалення рішень про захист інтересів громадян при здійсненні містобудівної діяльності, про порядок громадського обговорення містобудівної документації, місцевих правил забудови. Також значним досягненням депутати вважають суттєве збільшення бюджету Києва на 2006 рік та забезпечення його прозорості шляхом проведення незалежного аудиту.

Фракцією ініційовано важливі рішення з питань гуманітарної політики: «Про організаційні заходи з проведення науково-історичних досліджень щодо визначення дійсної дати заснування
м. Києва», «Про створення спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву», «Про створення комунальної установи «Київський міський центр соціально-психологічної допомоги» тощо.

Безпосередньо з розвитком місцевого самоврядування члени «Єдності» пов’язують ідею створення у Києві місцевої міліції. Постійна комісія з питань промисловості та підприємництва, яку очолює Валентин Дрозденко, погоджує і експертно перевіряє рішення щодо господарської діяльності. Було внесено пропозиції та розглянуто такі важливі рішення: «Про прийняття за основу проекту Правил забудови міста Києва», «Про порядок погодження місця розташування об’єктів у кварталах старої забудови», «Про врахування громадських інтересів та захист прав громадян при здійсненні містобудівної діяльності в м.Києві», «Про встановлення Правил благоустрою території, паркування транспортних засобів, тиші в громадських місцях, торгівлі на ринках у місті» тощо.