Солодке диво в універмазі

Перед Новим роком і Різдвом Христовим навіть найбільші циніки починають утаємничено мріяти про диво. Так і хочеться заплющити очі і… Але 30 грудня всі, хто завітав до універмагу «Україна», мусили широко їх розплющити, щоб побачити вершково-шоколадне диво, яке для них приготувала команда на чолі з кондитером-технологом Марією Воробей. І не тільки побачити, а й скуштувати.

А було все так. Уже другий рік поспіль правління універмагу перетворюється на чарівників і виконує бажання киян і гостей столиці в рамках передноворічної акції. І постала перед зачудованими відвідувачами універмагу сніжна долина з озером та лісом і вивищувались над ними гора та замок, а під ними спочивали в обіймах снігу будиночки і млин. І була ця казкова країна населена веселими героями, які завмерли в очікуванні свята й дива. Саме такий вигляд мав найбільший в Україні бісквітний торт, який важив 600 кілограмів. Це складна ландшафтна композиція, що складається з основи, рельєфних об’єктів, деталей пейзажу, будівель та фігур людей і тварин.

Пані Марія Воробей зізналася, що створювати цей шедевр було надзвичайно складно (на це пішло понад тиждень) і приступати до роботи було страшно, але це все дрібниці порівняно з тим великим задоволенням, яке майстриня отримала від результату.

Торт обіцяють занести до Книги рекордів України, а задоволені кияни, вдосталь нафотографувавшися біля солодкого гіганта, ласували смачним дивом, яке було розділено на 300 шматків (у розрахунку 200 грамів торта кожному).

Голова правління універмагу пан Пітер Едвард Лоуренцо сам любить атмосферу гучного свята, веселощів, щоб усе було різноманітним. А особлива радість – зробити диво для іншого. Цей торт також є подарунком тому маленькому хлопчику, яким він колись був і який щиро вірив у Санта-Клауса.

Наталя ЧИБІСОВА
Фото Володимира ЩЕРБИНИ