Витав дух Сковороди

Народ уже звик: усе те, що відбувається під егідою Українського фонду культури, – робиться на високому естетичному і поважному державному рівні, по-людськи щиро і тепло.

Така атмосфера панувала і під час вручення фондівської премії імені Г. Сковороди великій групі знаних і шанованих діячів мистецтва, письменникам, з-поміж яких і відомий політик Олександр Мороз, але в ролі поета і автора книги публіцистики «Жива стерня», Володимир Черепков, російський поет, номінований на премію Григорія Савича за книгу українських поезій «Моя дорога», оперний співак, народний артист України Микола Шопша, вокальне тріо «Джерело» із Сумщини, поетеса з Харкова Наталя Матюх, живописець Володимир Зінченко, композитор Володимир Новаківський, культурні діячі Сергій Гальченко та Дмитро Янко, а також відомий вчений-славіст із Словаччини Микола Неврлий та пропагандист української літератури Валерій Ганічев із Росії.
Дякуючи м’якому гумору і ліризму ведучого вечора поета Михайла Шевченка, на імпрезі пошанування витав дух і її небесного патрона: не тільки звучали мудрі слова українського філософа, здавалося, звук його сопілки і голосу вплітався у спів Миколи Шопші, Юрія Рожкова, квартету «Явір» та багатьох інших артистів. А сам Григорій Савич, присівши десь скраєчку, все слухає і слухає, і не дає завершити чудесний концерт.