Столиця стає європейською

Процес деіндустріалізації дедалі поширюється на Київ, бо міська влада взяла курс на перенесення підприємств-гігіантів за межі міста. А це – і вивільнення територій для житлового будівництва, і нові робочі місця, і поліпшення екології.

Перший заступник голови КМДА – начальник Головного управління економіки та інвестицій Валерій Борисов зазначив, що нині господарська структура столиці стає більш європеїзованою – поступово зменшується кількість промислових підприємств. «Одним із перших кроків, яким ми можемо найбільше пишатися, стало перенесення редукторного заводу на Полтавщину, – пояснив він. – Там ми створили чимало нових робочих місць, а тут – зберегли цінних 4 гектари землі, на яких нині провадиться будівництво сучасного торговельно-культурно-розважального центру». Новозбудований комплекс, що на вул. Індустріальній, планують ввести в експлуатацію вже наступного року. Пан Борисов розповів, що під час ухвалення рішення про перенесення редукторного заводу на ньому працювало 639 осіб, а новозбудований комплекс на вивільненій території це – 1800 робочих місць, не кажучи вже про рівень зарплати.

Одним із кроків європеїзації столиці стало й запровадження новітніх технологій. Пан Борисов розповів, що цьогоріч їх впровадженням займалися понад 230 столичних підприємств. А це дало змогу значно збільшити кількість нових видів продукції і водночас зекономити витрати енергії. Загалом же цього року обсяги виробництва промислового комплексу столиці зросли на 15 відсотків.