Щасливої долі під мирним небом України!

Дорогі мої кияни!
Шановні гості столиці!

Швидкоплинний час знову наближає нас до тієї хвилюючої миті, коли планета розпочне черговий колообіг у зоряних світах, а над благословенною українською землею зазвучать незрівнянні за красою новорічні щедрівки та розіллються урочисті різдвяні передзвони.

За нашими плечима – непростий рік масштабних змін, глибоких роздумів, повчальних висновків і невтомного пошуку істини. Це був рік високого духовного піднесення, оптимістичних сподівань, а головне – ще один рік натхненної праці, який підтвердив незворотність руху України та її золотоверхої столиці вперед до правди, демократії і кращого життя.

Пишаюся тим, що Київ знову зустрічає свята з чудовими результатами. За всіма основними показниками, визначеними українським урядом, столиця значно випередила всі інші регіони держави. Київ залишається національним лідером і взірцем проведення економічних та соціальних реформ. У 2005 році майже на 117% зросло промислове виробництво. Приростили свої здобутки київські будівельники, які цього разу здали в експлуатацію один мільйон двісті тисяч квадратних метрів житла або 21 тисячу квартир, та багато об’єктів соціально-культурної і духовної сфери.

Початок 2005 року ознаменувався освяченням відтвореної церкви Різдва Христового на Подолі, яку в народі називають Шевченковою. Яскравою перлиною з-поміж численних новобудов постав без перебільшення найкращий у Європі Київський академічний театр ляльок, відкритий на радість малечі у день Святого Миколая.

Кияни охоче і з розумінням підтримали ряд важливих ініціатив Президента України. У 2005 році розгорнуто широкий фронт робіт зі створення в Києві музейного комплексу «Мистецький арсенал», у пам’ять про голодомор 1932-1933 років біля парку Слави закладено Калиновий гай. Столиця зробила вагомий внесок у відродження історичних пам’яток міста Батурина, заповідника «Острів Хортиця», у спорудження Свято-Троїцького храму в Берестечку.

Підсумки роботи столичного господарського комплексу підтверджують, що зафіксовані впродовж останнього десятиліття тенденції стабільності і сталого розвитку не лише закріпилися, а й набули нової якості. Нам усе більше довіряють інвестори, а міжнародні фінансові організації охоче надають вигідні для Києва кредити, які використовуються для здійснення важливих загальноміських проектів. Завдяки цим запозиченням чітко за графіком споруджується Подільський мостовий перехід, який через деякий час з’єднає з центром віддалений житловий масив Троєщину.

У 2005 році метробудівці здали в експлуатацію нову станцію метрополітену «Бориспільську», а через кілька місяців пасажирів прийме чергова станція «Вирлиця». За рік ми придбали 140 нових великогабаритних автобусів, а поява упродовж наступного року 200 нових тролейбусів практично зніме гостру проблему наземного громадського транспорту.

До кінця 2006 року в Києві буде відкрито два сучасні кардіологічні центри, спорудження яких уже розпочалося.

Минулий рік наше місто прожило в престижному статусі «Європейського регіону-2005», що разом із чудово проведеним конкурсом «Євробачення» сприяло зміцненню позитивного іміджу Києва на континенті і в світі загалом. А потужний духовний і мистецький потенціал дає підстави вірити, що наші наміри стати «Європейською культурною столицею-2010 року» обов’язково увінчаються успіхом.

Дорогі друзі! Київ залишається найбільшим наповнювачем Пенсійного фонду України і вагомим донором державного бюджету, в якому нині майже кожна третя гривня – столична.

У 2005 році в Києві помітно виросла середня заробітна плата, яка традиційно є найвищою в Україні, створено майже 80 тисяч нових робочих місць і найнижчий в Європі рівень безробіття зменшується. Економічні здобутки і чітке бачення перспектив допомогло Київраді сформувати і вчасно затвердити столичний бюджет на 2006 рік, у якому знову суттєво збільшено обсяги соціальних програм. А це – додаткова матеріальна допомога соціально вразливим категоріям громадян, краще забезпечення ліками, поліпшення медичного обслуговування та оздоровчих заходів.

Дорогі мої кияни! У березні вам вирішувати, яким політичним силам довірити столичну владу. Не маю сумніву, що кожен із вас підійде до цього важливого вибору зважено та відповідально. А сьогодні з почуттям глибокої поваги до вашого розуму, роботящих рук і гарячих сердець висловлюю щиру вдячність за внесок кожного з вас у спільну справу розбудови нашого рідного міста, за вашу підтримку, наполегливість, терпіння і велику любов до Києва!

Попереду в нас ще дуже багато добрих і потрібних справ. Вірю, що ми разом обов’язково зробимо їх на славу Києва і України.

Сердечно вітаю вас з Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаю вам міцного здоров’я, добра і щасливої долі на благословенній київській землі під мирним небом України!
Щедрих і веселих вам свят!

З повагою і любов’ю
Київський міський голова Олександр ОмельЧенко