Під кутом 45 градусів

Новорічну ніч неможливо уявити без келиха шампанського. Яке саме вибрати – брют, сухе, напівсолодке чи напівсухе? Аристократи віддають перевагу брютові чи сухому шампанському, де немає цукру – тому відчувається весь букет смакових якостей. Воно найдорожче і найякісніше.

Якщо людина п’є ігристий напій двічі на рік, то варто купувати напівсолодке. Коли ж маєте нагоду насолоджуватися таким вином щомісяця, вибирайте сухе.

Для багатьох проблематично відкорковувати пляшку так, щоб не влаштувати фонтан і не залити стіл та гостей. Якість вина аж ніяк не впливає на силу «пострілу». Щоб стримувати «вибух», пляшку слід тримати під кутом 45 градусів, щільно притримуючи корок, повертати не його, а пляшку. Якщо переохолодити напій, то інколи корок важко зрушити з місця. Тут доречним буде такий спосіб: затисніть корок дверима і, повертаючи пляшку, відкриєте найкапризнішу.

І ще одне зауваження: якщо у бокалі вино швидко «вгамовується», це свідчить про його низьку якість. Бажаю вам у новорічну ніч смакувати тільки хорошим вином.