Каноніри оновлюються

А динамівці – «відкриваються»

Основні новини з клубних таборів стосуються столичних колективів. Як відомо, «Динамо» почало реорганізаційний процес, оголосивши про створення відкритого акціонерного товариства. Готується до структурних змін і муніципальний «Арсенал»: його керівництво виставляє на торги сорок дев’ять відсотків клубних акцій. І все-таки найочікуваніші повідомлення взимку – трансферні.

«ДИНАМО» може поповнитися воротарем національної команди криворіжцем Старцевим (на знімку) і 22-річним румунським форвардом Кочишем, який виступає за молдовський «Шериф». Орієнтовна трансферна ціна румуна – п’ять мільйонів євро. Кияни пропонують за нього три з половиною. Проте Кочиш опинився і в сфері інтересів російських грандів – ЦСКА та «Локомотива». Розпрощатися з «блакитно-білими» можуть одразу кілька балканських легіонерів, які не мають сталого місця в основному складі (Пеєв, Саблич, Леко, Гіоане, Петкович і Нінкович), але в кожного з балканців чинні контракти з київським клубом, а от конкретних пропозицій щодо них поки що немає.

«АРСЕНАЛ» цьогорічного зразка нагадав розхоже прислів’я про те, що нова мітла й мете по-новому. Поява Заварова на тренерському містку спричинила відчутні кадрові пертрубації в основному складі представницької команди. Радше всього, завершать виступи в «Арсеналі» такі досвідчені майстри, як Аникеєв, Бабич, Кардаш, Коновалов і Костюк, а також привезені свого часу з Росії Грозним Крючихин і Рябих, які ні при В’ячеславі Вікторовичу, ні під проводом Баранова та Заварова закріпитися в колективі так і не змогли. Натомість новий наставник канонірів заручився допомогою «Динамо», яке готове віддати в оренду групу талановитої молоді (Башлай і Романчук, можливо – й Алієв з Милевським), а також досвідченого воротаря Реву. Не виключена й поява в «Арсеналі» донецького «збірника» Свидерського та кількох зарубіжних легіонерів.

А що в інших колективах? Донецький «Металург» запросив Акопяна з «Металурга» (Запоріжжя) і повернув із «Сталі» аргентинця Гомеса. «Чорноморець» викупив трансфери білоруса Кирильчика, відомого за виступами в «Кривбасі», та молдованина Бугайова. «Металіст» ошелешив Україну футбольну зацікавленістю в послугах іменитого ветерана Кандаурова, який спокійно догравав свій спортивний вік у першоліговому «Геліосі». А от «Дніпро», уклавши угоду з тренером Протасовим, акцентував увагу на румунському чемпіонаті: в найближчих планах донедавна найбільш «української» команди нашої ліги – придбання напівоборонців «Стяуа» та «Динамо» Думитру та Радоя. Подейкують, що за останнього дніпряни готові заплатити чотири з половиною мільйонів євро. Ну, а головна тренерська новина стосується «Таврії». Ні, Федорчука у відставку ще не відправили, принаймні президент клубу Куницин вважає саме так. Але клубна прес-служба поширила інформацію дивовижного змісту: «Оскільки тренерський штаб самоусунувся від питань комплектації представницької команди, то цими справами опікуватимуться директор «Таврії» та структурні підрозділи, підпорядковані безпосередньо йому»… Після Новорічних свят футболісти повернуться з відпусток, а отже, й новин із вищолігових команд стане більше.