Басейн, де плавали майбутні міністри

Учора відбулося урочисте відкриття плавального басейну ЦСК Збройних сил України, реконструкція якого тривала близько шести місяців. За цей час керівництву військового відомства на чолі з Анатолієм Гриценком за сприяння міністерства в справах сім\'ї та молоді, зокрема й міністра Юрія Павленка, вдалося завершити реконструкцію однієї з найбільших водних арен України.

– Понад 15 років тому групу, в якій я займався, перевели до іншого басейну, – каже Юрій Павленко. – Тоді нам пообіцяли, що через півроку, коли басейн відремонтують, ми знову продовжимо заняття. Однак, аби відновити роботу спортивної споруди мені, вочевидь, треба було стати міністром (усміхається).

Майбутній міністр оборони під час навчання здавав тут нормативи з плавання. Тепер же можливості головної плавальної арени Збройних сил України продемонстрували армійські спортсмени. Зокрема, глядачі побачили стрибки у воду, естафети, виступи майстрів підводного та синхронного плавання.

Капітальний ремонт обійшовся майже у 10 мільйонів гривень. Із них понад 6 мільйонів – кошти військового відомства, які заробили завдяки реалізації надлишкового військового майна. Ще 3,7 мільйона виділило Міністерство у справах сім\'ї, молоді та спорту. Усе обладнання, встановлене у басейні, виробництва провідних голландських та американських фірм.

Фахівці Центрального проектного інституту спроектували заміну двокупольного 47-тонного даху з армованого скла на аналогічне перекриття на основі полікарбоната. Це дало змогу зменшити вагу конструкцій більш ніж у 7 разів.

Постанова Кабінету Міністрів України визначає цей плавальний басейн як базу олімпійської підготовки. Тому й консультантами під час робіт з його реконструкції були всесвітньо відомі українські плавці – Яна Клочкова, Олег Лісогор, Андрій Сердінов.