Пригоди тютюнової пачки

Вантажівку «Рено», яку конфісковано у громадянина Польщі в пункті пропуску через кордон «Ужгород», оцінено в 190 тисяч гривень. Машину визнано засобом провезення контрабандних товарів. Під час перевірки в ній виявили подвійне днище. У тайнику було 22 тисячі пачок цигарок. Звичайно, їх теж конфіскували разом із вантажівкою. Це непоодинокий випадок на кордоні України. Упродовж грудня тут конфісковано тисячі пачок тютюнових виробів, мікроавтобус «Мерседес», легковики «Фольксваген-бюро» та «Фольксваген-гольф», «Дача».

Український контрабандист намагався ввезти в нашу країну, незважаючи на заборону, 60 кілограмів м’яса птиці. У пункті пропуску «Дзвінкове» (Закарпатська область) під час прикордонно-митного оформлення його автомашини курятину знайшли в підкрилках, у задньому бампері, запасному колесі легковика. Сума конфіскату – 50 тисяч гривень.

Деякі громадяни Російської Федерації прагнуть зробити бізнес на купівлі-продажу старожитностей. Приміром, на станції Чоп під час огляду потяга Москва – Будапешт у топці котельного відсіку одного з вагонів виявлено 11 ікон та 5 позолочених окладів. Їх вартість та історичну цінність встановлює спеціальна експертна група. Але навіть неозброєним оком було видно, що вік предметів культу обчислюється не одним століттям.

Подружжя з Росії намагалося в автомобілі «Сузукі» вивезти з України в пункті пропуску «Успенка» (Донецька область) як предмети колекціонування нагороди радянських часів. У них конфісковано Золоту Зірку Героя Радянського Союзу, два ордени Леніна, Вітчизняної війни I і II ступенів, ордени Кутузова та Богдана Хмельницького.