Секс не для заробітку

У запрошенні долучитися до акції «Ні – секс-мафії!» зазначалася основна її мета: «провести справжню боротьбу з організаторами секс-індустрії на території України та закрити видання, що рекламують інтимні послуги»…

Ініціатори протесту – Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Молодь проти сексуального рабства» – влаштували навіть наметове містечко під будинком Генеральної прокуратури. Мітингувати ж почали із дев’ятої ранку, побувавши, крім місця розташування свого табору, ще й біля Верховної Ради та Кабміну.

…Ще здалеку почувся мотив пісні Івасюка «Я піду в далекі гори», що викликало певне здивування, бо якось зовсім не в’язалося з тематикою акції. Та коли підійшла ближче, зрозуміла, що біля Кабінету Міністрів протестують два табори: під зеленими прапорами – студенти МАУПу, під жовтими – молоді захисники моралі. Співали маупівці. Почути вимоги тих чи тих було не так уже й легко, адже гучномовці глушили один одного. Чим не задоволені учасники акції «Ні – секс-мафії» довідалася із плакатів та транспарантів: «Секс не для того, щоб заробляти», «Зупинимо розповсюдження ВІЛ/СНІДу»… Але найбільше уваги було приділено виданню «Kyiv Роst», яке, на думку мітингувальників, надто грішить розповсюдженням реклами сексуальних послуг.
Поспілкуватися з кимось із учасників протесту мені так і не вдалося, бо всі були настільки зайняті скандуванням, що ніхто не побажав відірватися від цього процесу. Складалося враження, що їм будь-що потрібно відкричати чи відпрацювати певний час.

До речі, перебування сторонніх серед активістів було просто небезпечним. Відчула на собі. Мітингувальники так завзято розхмахували прапорами, що мені раз за разом доводилося буквально вивертатися, аби не отримати по голові. Коли нарешті вибралася неушкодженою з їхніх лав, до мене підійшли дві дівчини, щоб запитати, скільки я отримую за те, що тут стою.

Загалом, ця акція навряд чи могла претендувати на серйозну подію. Здавалося, що організовано все це не стільки проти розвитку секс-індустрії на теренах України, скільки проти конкретного видання.