Віддайте нашу зарплату!

Невеселий передноворічний настрій у працівників ВАТ НВК КЗА імені Петровського. Завод заборгував їм зарплатню за два місяці. Вже й грудень добігає кінця, а люди ще не бачили кровних за жовтень та листопад. Про це по телефону розповіла «Вечірці» працівниця адміністративного відділу підприємства, яка попросила не називати свого прізвища, бо «начальство мене з’їсть».

– Цехи підприємства працюють, виробляють продукцію для військової техніки на замовлення інших країн, отож є і гроші. Зарплатню почали затримувати з квітня цього року. Приміром, свої відпускні за серпень особисто я отримала аж в кінці жовтня. І знову два місяці ми не бачили жодної копійки. Днями запитали в керівництва заводу, чи видадуть нам хоч якісь гроші бодай перед Новим роком?

Натомість почули: «І не чекайте! Грошей на підприємстві немає». Отримую я всього 400 гривень, сама виховую дитину. Як можна проіснувати на такі копійки, які ще й треба випрошувати, – ледь не плакала жінка.

Ми зателефонували директорові заводу імені Петровського Леву Старицькому.

– Ми справді трохи затримуємо виплату грошей працівникам. Це пов’язано з несвоєчасним надходженням коштів від замовників за вироблену продукцію. Але до кінця цього місяця ми повністю розрахуємося з робітниками, – пообіцяв керівник.

Що ж, сподіватимемося, що так і буде.