Бюджет-2006 для столиці оптимальний

Міські депутати вчора знову зібралися на сесію Київради. Питань у її порядку денному було майже 150, та найголовнішими – два: презентація столичного бюджету-2006, а також програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2006 рік.

Ми попросили голову постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимира Присяжнюка прокоментувати, яким буде головний фінансовий документ міста.

– Його сформовано відповідно до Державного бюджету, ухваленого Верховною Радою, – сказав Володимир Костянтинович. – Можна констатувати, що столичний бюджет-2006 на 28 відсотків кращий за попередній. Акцент зроблено на галузях освіти, охорони здоров’я. Значні кошти виділяються на будівництво житла для соціально незахищених верств населення, збільшено витрати на програму «50х50» та на молодіжне кредитування. На мій погляд, це оптимальний бюджет. Переконаний, що кияни наступного року відчують значне поліпшення свого життя.

Серед інших питань нашу увагу привернули ті, що стосуються містобудування. Київрада вдосконалює процеси будівництва у столиці. Зокрема, учора розглядалася система розробки схем планування та зонування територій міста, містобудівних зон та визначення меж охоронних зон пам’яток місцевого значення. У комплексі ухвалено документи, які мають значно знизити або й припинити конфлікти між киянами та забудовниками.