Як депутати пляж інспектували

Корисною справою займається міська рада Василькова, щорічно оздоровлюючи дітей на Чорному морі. Раді діти, раді їх батьки, раді і… депутати. А до чого тут депутати? Відповідаємо: відпочинок дітей потрібно контролювати – їхнє дозвілля, харчування, побутові умови.

З цією метою, згідно з розпорядженням міського голови і була відряджена група депутатів міської ради в складі 11 чоловік до Лиману Татарбунарського району Одеської області. Аж вісім днів, не піднімаючи голови, працювали депутати, досліджуючи стан справ на базах відпочинку.

Сказати відверто, то працівників КРУ в Київській області не особливо цікавили висновки та рекомендації депутатів, їх краще оцінять виборці. Справа в іншому. При оформленні відряджень були допущені значні фінансові порушення. Ревізори встановили факт видачі підзвітних сум особам, які не є штатними працівниками виконавчого комітету.

Через рік міський голова видає таке ж розпорядження. Правда, кількість інспектуючих депутатів зросла з 11 до 16 чоловік.

Отже, арифметика порушень така: витрати на відрядження 27 депутатів становлять 3 тисячі 767 гривень. Ще більшу суму, а саме 4 тисячі 467 гривень, склали витрати на транспорт. Не личить же слугам народу їхати потягом, їм комфортабельний автобус давай. Всі ці витрати ніяк не пов’язані з функціональною діяльністю виконавчого комітету Васильківської міської ради, який навіть не уклав договір з транспортним підприємством для перевезення поважних пасажирів.

Напевно, тепер питання повинно стояти по-іншому. Кошти платників податків «інспектори» літнього відпочинку повинні повернути до бюджету міста. Вони дадуть змогу наступного року оздоровити не один десяток дітей.

Олександр КОТОВ, прес-служба КРУ в Київській області