Тріо на території А

Мистецька агенція «Територія А» представила на суд журналістської братії свій новий продукт – кліп на пісню «Знайди мене», а разом із ним – творчий союз – Миколу Трубача, Анжеліку Рудницьку і Віктора Павліка, яких вона анонсувала як нове українське тріо.

Основний акцент робився саме на тому, що кліп український. Микола Трубач, найбільший винуватець урочистостей (оскільки він написав текст і музику до пісні), оголосив загальну мобілізацію російських зірок з українським корінням до армії спасіння нашої рідної естради від російськомовних пісень, які вже стали серед його українських колег літературною нормою. «Я йду проти течії», – заявив співак. Саме тому він залишив свою затишну квартиру неподалік від Кремля, попередньо написавши свою першу пісню українською, і подався до Києва.

Тріо нагадувало іменинників за столом, які обсипали одне одного, а також режисера Володимира Якименка, продюсера Олексія Хорошка, оператора Олександра Бригинця, сам кліп компліментами. Віктор Павлік зазначив: «Кліп стане шедевром на довгі роки. Це безсмертний твір Миколи Трубача, який ми відтворили в такому вигляді». Скромно і зі смаком.

«Ідея проста, зрозуміла, життєва – три самотні людини, які шукають кохання і ніяк не можуть зустрітися. Ми навмисно не використовували багато декорацій і спецефектів, бо хотіли підкреслити головне – чуттєвість», – охарактеризувала свою ідею Анжеліка Рудницька. І справді, кліп відзнято у стилі симпл – нічого зайвого, лише співаки та їхні емоції. Чи не найбільшу увагу привертає високоякісно зроблене відео, хоча те, що ані музика, ані слова не заважають його дивитися, заслуговує на добре слово. Музика приємна, але моментами дуже нагадує відому пісню, яку заспівали дуетом Ерос Рамазотті й Тіна Тьорнер. Хоча сам автор, коли я поділилася з ним цим враженням, здається, образився і категорично заперечив, що закордонний хіт не мав на нього будь-якого впливу.

Усі співаки пообіцяли включити пісню до своїх альбомів, які мають вийти найближчим часом, а також планують продовжити плідну співпрацю наступним кліпом.

Наталя ЧИБІСОВА