Армію скоротять майже вдвічі

Рівень української армії має відповідати європейським стандартам. Мабуть, так можна визначити лейтмотив нещодавнього засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента України Віктора Ющенка. На ньому обговорювалася програма реформування Збройних сил нашої держави на період 2006 – 2011 років.

Сказати, що за роки незалежності у нас не було інших реформаторських програм, не можна. Але біда в тому, що раніше все зводилося до скорочення кількісного складу армії та матеріально-технічної бази.

Звичайно, якщо за п’ять років армія має скоротитися майже вдвічі, без звільнень не обійтися. Але нарешті в цьому питанні з’явиться плановість. По-перше, до кожної людини підійдуть з позиції її кваліфікаційного рівня. По-друге, нададуть можливість перекваліфікуватися. І, по-третє, забезпечать фінансово.

Виступаючи по радіо із зверненням до українського народу, Віктор Ющенко відзначив, що наше військо потрібно переоснастити новими зразками високоточного озброєння і бойової техніки. Готувати які покликаний вітчизняний оборонно-промисловий комплекс.