На Майдані буде весело

Столиця метушиться в передноворічних приготуваннях. На багатьох майданах Києва уже пишаються святково прибрані ялинки. Завершуються приготування й на майдані Незалежності. А організатори новорічного дійства, окрім грандіозного концертного шоу, обіцяють ще й розкішний феєрверк.

Начальник Головного управління культури та мистецтв Олександр Биструшкін розповів, що на майдані Незалежності цієї новорічної ночі буде найдовший феєрверк, котрий триватиме 20 хвилин і 6 секунд й символізуватиме 2006 рік. За його словами, святкова шоу-програма і новорічна дискотека на Майдані розпочнуться 31 грудня о 21 годині й триватимуть до 1 години ночі уже 2006 року. У концерті візьмуть участь фольклорні колективи міста, а також естрадні виконавці – Надія Шестак, Анатолій Матвійчук, Анжеліка Рудницька, гурти «Тартак», «ТНМК», «ВВ» та інші.


Головна ялинка засвітиться 24 грудня, а не 25, як було заплановано раніше. Пан Биструшкін зауважив, що цьогорічна ялинка, як і торішня, сягатиме 38 метрів, а разом із постаментом – 40.

«Зелену красуню складуть з 300 живих маленьких ялинок, – пояснив він. – Намагалися встановити штучну ялинку, однак не знайшли хорошої якості». Для оформлення красуні додатково закуплено нові світлотехнічні прилади та іграшки у формі звірів. А завдяки спеціальним світловим ефектам буде створюватися враження, що ялинка обертається. Під час запалення ялинки на Майдані заплановано концерт Тараса Петриненка.

Загалом же, за словами начальника Головного управління культури і мистецтв, новорічні свята обійдуться столиці у 800 тисяч гривень і ще 300 тисяч коштує ялинка.