Газет і квітів у метро буде вдосталь

Тривале протистояння торговців у метрополітені і столичної влади добігло кінця. За розпорядженням КМДА у вестибюлях станцій підземки буде встановлено 300 додаткових місць для продажу друкованих періодичних видань та квітів.

До 31 січня ці торговельні точки постануть у вигляді ролетних конструкцій. Сорок із них встановлять біля виходів або входів до станцій вже до 23 грудня. Площа земельної ділянки для розташування кіоску має становити до 20 кв. м. Територія для їх обслуговування відноситься до територій загального користування та благоустрою. Міська санепідстанція має переглянути асортимент товарів, дозволених для продажу в підземних переходах та на станціях.

Головному управлінню з питань торгівлі та побуту, а також райдержадміністраціям доручено в першому кварталі 2006 року відкрити тимчасові торговельні точки з продажу продовольчих товарів першої необхідності в мікрорайонах, де закрито продовольчі магазини і виник дефіцит торгових площ. Заборонено зміну їх спеціалізації впродовж усього терміну функціонування до організації на відповідній території стаціонарних підприємств продовольчої торгівлі. Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища до 1 лютого має розробити концепцію благоустрою та архітектурно-художнього оформлення територій з урахуванням доручень про впорядкування розташування в Києві малих архітектурних форм. Управління КМДА, санепідстанції та комунальні підприємства за спрощеною схемою в найкоротші терміни оформлять землевідведення, архітектурні паспорти, дозвільні документи на встановлення, роботу, підключення до інженерних мереж тимчасових торговельних точок для реалізації продовольчих товарів першої необхідності, яких по місту буде 88.