М’яч «командного духу»

В одному зі столичних гіпермаркетів нещодавно відбулася презентація десятого офіційного м’яча для Кубка світу FIFA.Із самого ранку біля триметрового біло-чорно-золотого макета м’яча почали збиратися фанати українського футболу. О дванадцятій годині чутки про те, що під час презентації буде розіграно нові м’ячі з автографами бомбардирів збірної України, підтвердилися. На вихід Воробея і Гусина дівчата відреагували голосним писком, а хлопці запрацювали ліктями, щоб пробитися до кумирів. Хвилин за...

Довгожителька одужала і перемогла

116-річну жительку Еквадору Марію Естер де Каповіллу визнано найстарішою мешканкою планети. Відповідний запис уже зроблено у Книзі рекордів Гіннесса.Каповілла народилася 14 вересня 1889 року. У 100 років вона занедужала і була прикутою до ліжка, однак нещодавно Каповілла одужала. Її родина відправила документи на реєстрацію рекорду тільки 9 грудня. Таким чином, пані Каповілла випередила 115-річну американку Елізабет Болден.

Витвір мистецтва – на брухт?

У Великій Британії з музею украдено скульптуру, автором якої є славетний Генрі Мур. Вартість композиції оцінюється в 5,2 мільйона доларів.Фонд імені Мура, якому належав музей, уже оголосив про винагороду за будь-яку інформацію, що допоможе слідству. За словами представників британської поліції, розглядаються різні версії викрадення. Зокрема, поліція побоюється, що 2-метрову бронзову скульптуру викрали, аби переплавити чи здати у брухт.

«Розумний» шарф обирає колір

В одному з японських університетів виготовили оригінальний шарф, здатний змінювати колір.Визначивши за допомогою спеціального оптичного сенсора кольорову гаму одягу власника, шарф автоматично включає потрібні світлодіоди. Їхнє використання дає змогу максимально зменшити рівень енергоспоживання шарфа, що дозволяє використовувати цей предмет одягу повсякденно, практично не піклуючись про рівень «заряду батарей».