За кардинальні зміни пріоритетів

Минулі вихідні виявилися рясними на з’їзди. Претенденти у борці за народне щастя квапилися визначити своїх кандидатів, обирали голів і членів політради виборчих блоків.

Осторонь цих подій не стояв і блок «Євген Марчук – «Єдність». До його складу ввійшли партія «Свобода», Українська партія «Єдність» і партія «Солідарність жінок України». Вони також провели свій форум.

Як заявив лідер «Єдності» Володимир Яловий, ситуація в нашій країні вкрай напружена. Чого лише варті «газові дискусії» між Росією та Україною? Непомірно зростають і ціни на продукти. Тож нині політичні партії, їхні лідери мають запропонувати конкретну програму з розвитку країни, її регіонів. Навіть у сільраді хтось-таки та повинен взяти на себе персональну відповідальність. Виборчий блок «Євген Марчук – «Єдність» має такий документ, а з ним і потужний кадровий потенціал.

– Наша мета – побудова в Україні справжнього громадянського суспільства, – зауважив Володимир Борисович. – Виступаємо за кардинальні зміни пріоритетів у внутрішній політиці держави. Звісно, на користь територіальних громад міст, сіл і селищ України. Передача основних функцій і повноважень від державних адміністрацій до міських і районних виконкомів зробить місцеву владу відповідальнішою, прозорішою й доступнішою для кожної людини.

Партія, очолювана паном Яловим, а з нею і виборчий блок «Євген Марчук – «Єдність» одностайно підтримали кандидатуру Олександра Омельченка на посаду Київського міського голови. Аргументація: він – професіонал і водночас потужна консолідуюча фігура. Адже не випадково нашоукраїнці його ім’я долучили до свого списку.

На форумі Євген Марчук виступав найдовше. Говорив зі знанням справи. Недарма ж свого часу обіймав високі державні посади. Подейкують, у багатьох питаннях займав принципову позицію. За це його й потурили. На пенсію…

– Свобода слова – одне із завоювань Майдану, – наголосив лідер виборчого блоку «Євген Марчук – «Єдність» Євген Марчук. – Але наскільки це слово вільне й професійне? За рік, що минає, українці так і не почули ґрунтовного, кваліфікованого аналізу стану національної економіки. Ані провладні, ані опозиційні партії не запропонували реальних шляхів соціально-економічного та духовного розвитку України. Воно й не дивно. «Герої» капіталістичної праці, які очолюють кланово-олігархічні сектори національної економіки, не збираються визнавати, що саме вони стоять на заваді структурних змін. Промислова політика в державі й досі неузгоджена з податковою та грошово-кредитною системами.

Для членів вищезгаданого блоку, якщо ті потраплять до стін Верховної Ради, робота почнеться з руйнації олігархічно-політичного клімату, який уже не один десяток літ має там стійкі тенденції до вкорінення.

А поки що блок створив свою політичну раду з десяти її членів, серед яких – Марчук, Яловий, Гошовська, Головач, Дрозденко. Кандидатами у депутати до Верховної Ради висунуто 119 осіб. До першої п’ятірки ввійшли Марчук, Яловий, Гошовська, Безпалько, Головач.