«Союздрук» і «Добрий Друк» мріють про чемпіонський титул

Тридцять аматорських команд, які представляють трудові колективи підприємств і організацій різних форм власності, взяли участь в традиційному столичному турнірі, уже вшосте організованому Асоціацією розвитку бізнесу та Київською обласною федерацією футболу. Популярні змагання, що відбуваються на укорочених майданчиках у залах, як і в попередні роки, виявилися і видовищними, і безкомпромісними та неабияк напруженими.

Згідно з регламентом, уже після попереднього кола учасників було розподілено на три ліги за спортивними принципами. Кожна з них, знову ж таки сформована з підгруп, визначилася квартетом напівфіналістів, які за кубковою системою розіграли перепустки до великого та малого (за третє місце) турнірних фіналів. У найсильнішій, так званій Прем’єр-лізі, не знайшлося рівних командам «Добрий Друк» і «Союздрук»: обігравши відповідно «Електродизайн» і «Укрпродінвест» – 3:2 і 8:6, недавні суперники (вони змагалися в одній підгрупі) дружно увійшли до фіналу, де «Союздрук» спробує взяти реванш у «Доброго Друку» за попередню поразку.

Значно складнішим виявився шлях на вирішальний етап у лідерів Престиж-ліги, котрі, за цікавим збігом обставин, фінішували другими в своїх підгрупах. Команда «БК», наприклад, лише в серії післяматчевих пенальті схилила чаші терезів на свій бік – 4:1 над «ТЕККЕ плюс» (ігровий час – 6:6). Та й «Салюте» позбавило футболістів збірної «ДЛС-Бриз» участі в суперфіналі тільки завдяки ривку на фінішній прямій – 6:4. А от у Корпоративній лізі головний приз розіграють якраз переможці підгруп – «Ювіто» та «Стожар», які перемогли відповідно «Укрметртестстандарт» – 7:4 і «Газ України» – 5:3.

У неділю, 18 грудня, відбудуться завершальні матчі турніру. Прем’єр-ліга: «Союздрук» проти «Доброго Друку» в суперфіналі та «Електродизайн» проти «Укрпродінвеста» в матчі за третє місце. Престиж-ліга: суперфінал – «БК» проти «Салюте», матч за третє місце – «ТЕККЕ плюс» проти «ДЛС-Бриз». Корпоративна ліга: великий фінал – «Ювіто» проти ТМ «Стожар», малий фінал – «Газ України» проти «Укрметртестстандарта».

Одночасно триває й боротьба за титул найвлучнішого стрільця турніру. Тон у змаганні футбольних снайперів, як інформує «Вечірку» куратор змагань Олександр Філіпов, задає форвард «Союздруку» Скрипченко – 32 голи. Дещо відстали його найближчі переслідувачі: Мальцев із «Доброго Друку» – 17 м’ячів і Мельник із «ДЛС-Бриз» – 15.