З лебединого пуху і соломи

До Нового року вже рукою подати. Час подумати й про подарунки. Допоможе нам у цьому Ольга Лисенко – директор СП «Гулівер Інтернешнл».

– І стіл, і тости, і оздоблення, тим більше подарунки – мають бути не стандартними, – розповідає пані Ольга. – Замість косметичних наборів даруйте коханим дрібнички. Взяти хоча б брелок-підвіску для мобільного телефону. Зручний невеличкий предмет. Він завжди під рукою. Подаруєте і станете значно ближчими одне до одного. Теж саме можна сказати і про ручку нестандартної форми. З деяких пір у Європі стало модним презентувати своєму шефові або бізнес-партнеру ось таку (показує – Авт.) магнітну ручку-качалку. Вона нікуди не закотиться: і залишиться як нагадування про того, хто дарував.

– А як щодо подарунків рідним?

– Повернути прихильність дружини, подарувавши їй електрошвабру, неможливо. А м’яка іграшка буде якраз до ладу. Бажаєте щось солідніше? Брошка, скринька для біжутерії, елегантна чашечка із блюдцем. Але, в жодному разі, не гроші. Подарунок – не аванс і не зарплата. І не конверт із преміальними.


– Краще дарувати з упаковкою чи без неї?

– Без упаковки дарувати не прийнято. Більш того, деякі товари, наприклад м’які іграшки, мають продавати в належному вигляді. Цього вимагають і норми гігієни. Упакування з блискучої тканини і паперу приховає предмет подарунку і перетворить його на сюрприз. Той, хто його отримує, хвилюється. Йому кортить якомога швидше розгорнути і дізнатись: що там, усередині. Даруйте рідним ЗАДОВОЛЕННЯ. Дозвольте їм повірити у новорічну казку і відчути себе дітьми. Уявіть ситуацію. Маля бігає навколо ялинки, заглядає у вікна, виглядає Дідуся Мороза. Приведіть його до нього. Не можете? Влаштуйте виставу з подарунком. Можна обійтись без масок і перевдягання. Складіть подарунки на дитячі санки, виставте їх у коридор, прикрасьте кульками, серпантином, ялинковою іграшкою. А потім розіграйте сцену здивування: «Ніби хтось дзвонив у двері? Можливо це ВІН?» Упевнена, такого радісного сміху, такого вибуху емоцій ви ніколи не почуєте!

– Ми все частіше приділяємо увагу символам Зодіаку. В рік Тигра – одягалися в смугасте. У рік Півня – кукурікали і не їли курятини. Що слід робити в рік Собаки?

– За східною традицією він настане лише в лютому. Отже, в новорічну ніч від Золотого Півника і від Курочки Рябої відмовлятися зарано. А в рік Собаки, сподіваюся, ми станемо більш чесними, вірними і відданими. Головне, щоб у цей рік нас не тримали на прив’язі, а ми не гавкали, і не гризлись.

– Торік ваша фабрика порадувала цікавою новорічною іграшкою. У «Вечірку» приходили схвальні відгуки про українського півника у вишиванці, шароварах і чоботях. Чим здивуєте цього разу?

– У спрощеному варіанті маємо брелоки – «бобики». Для вимогливіших споживачів – зо три десятка «породистих псів».

– Яку собачку краще взяти для дитини?

– Не беріть велику. Дорослі забувають, що купують іграшки вони, а гратимуться діти. Тягати за собою непід’ємного мопса малеча не зможе. А якщо цю штуку купують «для меблів» – на неї відразу ж привісять ярлик: «Руками не чіпати!»

– Напередодні дня святого Миколая, крім радощів-солодощів, що порадите взяти для «миколайчиків»?

– Попит мають шкільні рюкзаки у вигляді котиків, ягничок і собачок. Гарним подарунком будуть тривимірні пазли з наклейками. Є ціла серія казок. Діти збирають їх і грають у «Попелюшку», «Червону Шапочку» і «Трьох Поросят». Для хлопчиків є модельні набори: автомобілі, динозаври, міста. А для дівчаток мебльовані будиночки і кольорові картинки.

– Останнім часом наші діти стали вірити не в Діда Мороза, а Санта Клауса.

– Так, ми багато чого запозичаємо в сусідів. Напевно, тому що не «розкручуємо» наші національні бренди. Цього року наше підприємство спробувало відродити українську різдвяну іграшку. Замість скляних кульок пропонуємо прикрасити ялинку іграшками з лебединого пуху і соломи. Є ідея відтворити «Вертеп». У моїй особистій колекції всі персонажі з народного театру, іграшки графині Шаховської, авторські роботи знаменитих західноєвропейських і українських лялькарів. Розробили новорічний пакет «Колядники». До речі, пропоную всім читачам «Вечірки» стати учасниками конкурсу на найкращі українські новорічні сувеніри та іграшки. З авторами оригінальних проектів співпрацюватимемо. І не тільки для свят.

– Спасибі за цікаву і змістовну бесіду. Зі святом Миколая і наступним новоліттям!

– А вашу газету – із новим століттям!