Павло Лазаренко дружить із соціал-демократами

В Україні сформувався черговий іменний передвиборний блок. Услід за Юлією Тимошенко, Володимиром Литвином, Леонідом Кравчуком своїм іменем назвав політичну силу і Павло Лазаренко. Днями відбувся перший міжпартійний з’їзд блоку.

До нового об’єднання, окрім Лазаренкової «Громади», долучилися Соціал-демократична партія України й Соціал-демократичний союз. Як пояснив у своєму вступному слові (телефоном із-за океану) Павло Лазаренко, йому дуже близька соціал-демократична ідеологія. Тим більше, що ці сили, за словами голови СДПУ Юрія Буздугана, є носіями традицій боротьби з кучмізмом. А екс-президент, як відомо, є давнім ворогом Павла Івановича. Тому, мабуть, і з’їзд провели в день п’ятої річниці початку акції «Україна без Кучми».

Тож колишній прем’єр не міг не згадати незлим тихим словом режим Леоніда Кучми й клани, які розікрали українську економіку. Він стверджує, що саме Леонід Данилович відмовився впроваджувати газову програму Павла Лазаренка, яка передбачала постачання блакитного палива не лише з Росії, а й із середньоазіатських країн. Наслідок цього – нинішня газова криза.

На думку Павла Лазаренка, кучмісти є і в БЮТ, і в Партії регіонів, і в Блоці Литвина. Із ними й боротиметься на виборах Блок Павла Лазаренка. Сподіваються отримати щонайменше 3,7-4% голосів. На Дніпропетровщині підтримка його політичної сили буцімто становить 30%, а в деяких населених пунктах – аж 93%.

Наостанок Павло Іванович укотре вже пообіцяв найближчим часом приїхати в Україну. Бо в США майже всі звинувачення проти нього начебто вже зняли. Закрили кримінальну справу і в нашій країні.

На з’їзді оголосили першу п’ятірку у виборчому списку. Другий номер після Павла Лазаренка – його брат Іван, далі йдуть Юрій Буздуган, голова СДС Сергій Пересунько та журналістка Вікторія Шилова. Остання, до речі, зауважила, що Віктор Ющенко вже виконав місію месії й нині настав час людини справи – звісно, Павла Івановича.

Але чи зможе він узяти участь у виборах, навіть якщо найближчим часом повернеться на Батьківщину? Адже Конституція передбачає, що кандидат у депутати повинен останні п’ять років проживати в Україні. Наразі невідомо, що ж вирішить Центрвиборчком.